expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
Ahoj, vítejte v mém knižním světě, kde nic není nemožné. :)
-TerBee

čtvrtek 31. října 2013

Nebezpečná láska (Bavettovi #1) - Kateřina Petrusová


Název knihy: Nebezpečná láska

Díl: 1

Žánr: romantické, detektivní

Počet stran: 376

Nakladatelství: Fragment

Rok vydání: 2012




Anotace:
Na doporučení posledního zaměstnavatele získá mladá newyorská ošetřovatelka Paige práci v rodině Bavettových, bohatých podnikatelů pocházejících z Itálie. Má se starat o jejich syna Michaela, mladého muže, který se po autonehodě duševně vrátil do období svého dětství. Paige si k němu postupně nachází cestu a Michael si ji velice oblíbí. Postupem času Paige přichází na to, že se dostala do newyorského podsvětí a její zaměstnavatelé jsou součástí mafie. Co se stane, až se jednou Michael probere? Dostane se Paige ze spárů Bavettových, když odhalila jejich tajemství? 


Můj názor na obálku

Jako první musím podotknout, i když je to podle jména autorky zřejmé, že se jedná o českou knížku. Jen zdůrazňuji, protože obálka vůbec jako český výtvor nevypadá. Naopak mi přijde... Řekněme americká, anglická nebo třeba australská. 
Proto je třeba Fragment pochválit. Barevný New York pěkně přechází v černobílé obličeje hlavních hrdinů, mezi kterými se skvěle vyjímá sytě červený název knihy. Nutno dodat, že muž na obale má jižanské rysy, což se dokonale shoduje i s dějem knihy...
Není nad dobře odvedenou práci. :)



Hodnocení obálky  5/5

 



Můj (někdy) stručný obsah 

Dvacetičtyřletá Paige je ošetřovatelka žijící v New Yorku.
Svou práci miluje nadevše a nikdy by jí za nic nevyměnila. No, asi jenom v okamžicích, kdy se stane něco zlého...
 Když její pacient starý pan Russo zemře na selhání jater a dalších orgánů, velmi těžce to nese. Pořád se nabádá aby k pacientům nic necítila, aby byla nad věcí a takové věci jako smrt tolik neprožívala. To se jí však nedaří, a proto se rozhodne, že se odteď bude zaměřovat na lidi, kteří nebalancují na hraně života a smrti.
O několik dnů později jí zavolá pan Russo mladší, její bývalý zaměstnavatel. Doporučil Paige svému obchodnímu partnerovi a ten se s ní chce setkat. Paige souhlasí.
...
Vstoupí do místnosti, kde se má setkat se svým potenciálním pacientem. Na zemi uviděla poházené všelijaké hračky, takže si odvodila, že půjde o dítě. Do pokoje však vejde dvacetiosmiletý chlap a začne si hrát s autíčky...
 Pan Bavett jí vše vysvětlí. Michael měl dopravní nehodu, při které se bouchl do hlavy a jeho mozek není ještě plně zotaven. Chová jako malé dítě a oni pro něj potřebují pečovatelku.
Paige se po několika dnech přemýšlení rozhodne práci vzít. Něco takového přeci chtěla ne? A plat by měla víc než dobrý.
...
Její vztah s Michaelem je vynikající. Celé dny si spolu hrají a po dlouhém přemlouvání pana Bavetta chodí i ven na procházky. Hodně času tráví také v kuchyni, kde vaří přátelská a úsměvavá Theresa. 
Uplyne pár týdnů a poklidná atmosféra v bytě Bavettových se změní. Všichni jsou zaneprázdnění a tváře mají bez známek úsměvu. Něco se děje. 
A opravdu. Nějaká konkurenční společnost Bavettů vystrkuje růžky a Paigeini zaměstnavatelé chtějí spor co nejdříve vyřešit.
Paige je o něco později požádána, jestli by s Mikeem nejela na venkov, než se celá nepříjemnost vyřeší.
Před odjezdem se zmíní Kevinovi-svému expříteli policistovi o tajemnosti lidí, kteří si jí najmuli. Ten jí slíbí, že se podívá do záznamů, co jsou zač...
...
Dny na venkově u jezera plynou jako voda a Paige je tam s Mikeem úplně sama. Jen několikrát za nimi přijel Michaelův starší bratr Robert, aby je zkontroloval a dovezl další zásoby jídla. 
Když Paige zavolá Kevin a poví jí své podezření o tom, že Bavettovi jsou mafiáni nechce tomu věřit. Proto se zeptá jednoho ze zaměstnanců rodiny, jestli je to pravda. Ten tuto bláznivou teorii se smíchem vyvrátí.
...
Paige jako každé ráno vstane, aby nachystala Mikeemu snídani. Mike už se v kuchyni opírá o linku a tváří se velmi dospěle. Ta děcká jiskra z jeho očí zmizela. Před Paige stojí osoba, kterou nezná. Dospělý Michael.
A jak jí v krátkosti přizná-jeho rodina opravdu je mafie...


Jak to dopadne?? 
To si přečtěte v této knize. ;)


 

Můj názor na knihu 

Fíha! No to byla jízda!
Těmito slovy by se kniha mohla popsat.
Skvěle napsaný romanticko-detektivní román, který se četl neskutečně lehce a to v něm nemusely být žádné bájné bytosti. ;) Jsou v ní taková slovní spojení, jaká by zahraniční autor nikdy nepoužil a to dělá knihu pro čtenáře jako jsem já ještě poutavější, zábavnější a lépe představitelnější. Při některých pasážích mě píchlo u srdce, především u jedné skoro na konci. 
Další velké plus je Paige, aneb postava, která mi na nervy opravdu nikdy nelezla. :D
 Tohlencto dílo můžu s čistým svědomím označit samolepkou OBLÍBENÉ. Autorka mě mile překvapila a pozvedla moje mínění o české literatuře o úroveň výš. :)

A nakonec bych chtěla samotné autorce vzkázat: Kateřino, to bylo skvělé. Těším se na Tvoji další tvorbu. :)


Tady je konečná tečka za knihou.  5/5

 















Žádné komentáře:

Okomentovat