expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
Ahoj, vítejte v mém knižním světě, kde nic není nemožné. :)
-TerBee

neděle 20. října 2013

Posuď knihu podle obalu (2)

Pořádá Syki z Knižního doupěte.




Název knihy: Past

Autor: Lauren DeStefano 

Série: Zahrada nesmrtelnosti

Díl: 1.

Datum vydání: 2012, Fortuna libri

Česká anotace: Co kdybyste se dozvěděli, kdy – na den přesně – zemřete? Díky moderní vědě se každá lidská bytost stává tikající časovanou genetickou bombou. Bezohledné manipulace s genetickými informacemi způsobí, že muži se dožívají pouze dvaceti pěti let a ženy dokonce jen dvaceti. V této bezútěšné době jsou mladé dívky unášeny a nuceny žít v polygamním manželství, aby odvrátily hrozbu, že lidstvo vymře. Tento osud čeká i šestnáctiletou Rhine Elleryovou. Je unesena, aby se stala jednou z vyvolených nevěst a vstupuje do světa bohatství a privilegií. Přestože její manžel Linden k ní chová opravdové city, jediným cílem Rhine je útěk – chce najít svého bratra-dvojče a vrátit se domů. Ale Rhine se musí vypořádat s více problémy, než jak znovu získat svobodu. Lindenův excentrický otec je odhodlán najít protilátku na genetický virus, díky kterému mu hrozí ztráta syna, i když to znamená jít přes mrtvoly, aby prověřil své experimenty...

Můj názor: Tato obálka mě hned na první pohled zaujala. Sice pózující dívka není nic nového, ale tady tahle má takový zvláštní retro nádech. Proto se liší od ostatních. A když si jí všimnete na Databázi knih nebo v knihkupectví, většina holek jí rozklikne, popřípadě vezme do ruky. 

Já jsem se nechala zlákat a knihu jsem si koupila. :) 
 




 

4 komentáře:

  1. Knížku bych si chtěla hrozně moc přečíst, ale ještě jsem se k ní nedostala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuju! Je to taková trochu oddechovka, ale mě bavila ;)

      Vymazat
  2. mně obálka taky na první pohled zaujala, ale jak už to tak bývá někdy, tak obálka mně zaujala ale anotace ne, takže se číst nechystám, ale kdo ví, možn jednou...nic nevylučuj ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když někdy nebudeš vědět, co by sis přečetla a nebudeš chtít nic náročného, tak tahle je správná volba ;)

      Vymazat