expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
Ahoj, vítejte v mém knižním světě, kde nic není nemožné. :)
-TerBee

neděle 1. prosince 2013

Posuď knihu podle obalu (4)

Pořádá Syki z Knižního doupěte.



Název knihy: Navždy mrtví

Autor: Charlaine Harris

Série: Pravá krev

Díl: 13.

Datum vydání: říjen 2013, Baronet


Česká anotace: V Bon Temps se skrývají nebezpečná tajemství, která mohou ohrozit Sookie Stackhouseovou i její nejbližší. Na počátku vražedného sledu událostí je návštěva servírky Arlene v baru U Merlota a její žádost o práci. Sookie Stackhouseová, která má ještě v živé paměti den, kdy se ji Arlene pokusila zvláště mučivým způsobem zavraždit, ji odmítne přijmout nazpátek. Kromě toho musí řešit spoustu jiných problémů. Její vztah s Ericem Northmanem skomírá a ostatní upíři si od ní udržují chladný odstup provázený mlčením. Sookie se snaží zjistit důvod jejich odtažitosti, ale zažívá při tom pouze další zklamání. Znovu musí hledat i cestu ke svému příteli Samovi. Její beznaděj se vystupňuje ve chvíli, kdy ji policie zatkne za vraždu, která otřásla celým městečkem, a zavře ji do vězení. Důkazy proti ní jsou ovšem slabé a Sookie je propuštěna na kauci. Při dalším vyšetřování vychází najevo, že Sookie je terčem hned několika nenávistných zločinců odhodlaných připravit ji za každou cenu o život. Tváří v tvář smrti pak poznává cenu skutečného přátelství. 

Můj názor: Sérii Pravou krev jsem začala číst potom, co jsem shlédla 1. řadu seriálu. Takže to nebyly knížky, které bych si vybrala kvůli obálkám. 
Bohužel musím říct, že obaly těchto knih jsou divné, až krajně neprofesionálně udělané. Když je však srovnám s originálem... No, jsme na tom stále dobře. 
Rozhodně jsou lepší vrány, panteři a další všelijaká havěť, než kreslené postavičky. :D

Na závěr bych tedy asi měla obálku pochválit. Bez debat jedna z nejlepších. 
Knížka si to jakožto poslední díl série zasloužila. :)
 










1 komentář:

  1. pekna obalka, trochu strasidelna ale povedena :)

    roo.rachel.1987@gmail.com
    SOUTĚŽ O ODZNÁČKY A KNÍŽKU
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/04/velka-knizko-placickova-soutez.html

    OdpovědětVymazat